De overgang. Als vrouw kun je er simpelweg niet omheen. Maar wat doe je als je overgangsverschijnselen krijgt? Neem je ze voor lief? Of kies je er toch voor om je verschijnselen te verlichten? In dit artikel tippen we 4 strategieën aan. Wil je meer weten? Dan kun je bij iedere strategie doorklikken om meer te weten te komen.
O ja, voor we de vier strategieën met je bespreken...er ís natuurlijk nog een optie. En dat is niks doen. Want wij Nederlandse vrouwen zijn nuchter. En een tikkeltje hard voor onszelf. Eigenlijk vinden we dat we niet mogen piepen en klagen. Maar dat je iets doet om het jezelf wat makkelijker te maken, betekent niet dat je een piepert bent. Het betekent juist dat je alles aanpakt om lekker door het leven te blijven gaan. En zeg nou zelf...wat is dáár nou mis mee?
Als vrouw ben je uniek. Je bent anders dan je moeder, je buurvrouw of je beste vriendin. Net zo uniek als je als vrouw bent, zo uniek is ook jouw overgang. Je krijgt je eigen, uniek samengestelde pakketje overgangsverschijnselen 'aan de deur bezorgd'. Natuurlijke producten kunnen deze verschijnselen ondersteunen, terwijl ze het natuurlijke overgangsproces gewoon intact laten. Maar welk product past het beste bij jouw 'pakketje'?
Iso...wattes? Isoflavonen. Isoflavonen vallen in de categorie fyto-oestrogenen. Fyto betekent plantaardig. En oestrogenen...dat zijn de hormonen die je lichaam tijdens de overgang in steeds kleinere hoeveelheden produceert. De oorzaak van veel overgangsverschijnselen. Fyto-oestrogenen zijn dus plantaardige oestrogenen waarmee je je oestrogeenniveau op natuurlijke wijze een beetje kunt oppeppen. En die kom je onder andere tegen in bepaalde voedingsmiddelen. Maar welke?
Op zoek naar (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief Samen Door De Overgang.
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 16-11-2023