Dit is een informatiepagina. A.Vogel heeft geen producten die bestemd zijn voor deze indicatie/toepassing.
Misselijk zijn als je zwanger bent, dat kent iedereen. Maar dat misselijkheid ook een verschijnsel is in de overgang, dat is veel minder bekend. Waarom voelen sommige vrouwen zich misselijk in de overgang? Hoort die misselijkheid bij de hele overgang? En wat kun je er tegen doen?
Vrouwen die zich misselijk voelen tijdens de overgang, ervaren dit vaak direct in de ochtend. Eigenlijk net als tijdens de zwangerschap. Het wordt om die reden ook wel ochtendmisselijkheid genoemd. Vaak komt het in periodes: grote kans dus dat je het een paar dagen voelt en dat het dan weer weken of maanden wegblijft. Soms gaat de misselijkheid gepaard met oprispingen met brandend maagzuur. Er zijn vrouwen die zelfs moeten overgeven. Maar gelukkig blijft het meestal alleen bij dat misselijke gevoel. En eerlijk gezegd, is dat al vervelend genoeg.
Misselijkheid is een op zichzelf staand verschijnsel, maar kan ook het gevolg zijn van die andere typische overgangssymptomen zoals opvliegers, spijsverteringsklachten als een opgeblazen gevoel, duizeligheid of angstaanvallen.
Herken jij je al in meerdere overgangsverschijnselen? Of twijfel je nog of je in de overgang bent? Met een paar vragen kom je erachter.
Iedereen is wel eens misselijk en meestal is het een redelijk onschuldig kwaaltje. Het is een signaal van je lichaam dat er 'iets' gaande is in je lijf en dat je lichaam even geen eten verdraagt. Het kan dus geen kwaad.
Weet ook dat je niet de enige bent. Er zijn veel vrouwen die last hebben van deze ochtendmisselijkheid. Het is wel belangrijk om in de gaten te houden hoe vaak en hoe lang je misselijk bent. Als het voor je gevoel te lang duurt, of je kunt er tijdenlang niet goed door eten, kun je voor de zekerheid een huisarts raadplegen.
De belangrijkste remedie tegen misselijkheid is een gezonde levensstijl: zorg dat je stress vermijdt en gezond eet. Het helpt ook om voldoende nachtrust te pakken en regelmatig te bewegen. Drie extra tips tegen (ochtend)misselijkheid:
Heb jij overgangsverschijnselen? En wil je weten hoe A.Vogel je kan helpen? Neem dan contact op met het A.Vogel Informatiecentrum door een mail te sturen naar: info@avogel.nl. Alle contactopties vind je op de speciale Informatiecentrum contactpagina.
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 03-05-2021