Wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 300 processen in je lichaam? Een belangrijk mineraal dus, zeker als je in de overgang bent! Het is namelijk belangrijk voor het behoud van sterke botten, de aanmaak van hormonen, een goede concentratie en een goed energieniveau. Eet daarom volop magnesiumrijke producten als je in de overgang bent! Wij zetten de 10 beste en lekkerste bronnen van magnesium voor je op een rij.
Spinazie, andijvie, boerenkool en raapstelen zijn allemaal rijk aan magnesium, ze mogen in je overgangsmenu niet ontbreken want ze bevatten daarnaast nog veel andere mineralen.
Noten zijn echt krachtvoer, ze bevatten naast magnesium ook vetten en eiwitten die je langdurige energie geven. Kies je noten altijd ongebrand en ongezouten, dan zit je goed. Overdrijf het nooit met noten een handje vol per dag is meer dan genoeg. Tegenwoordig kun je ook allerlei notenpasta's verkrijgen, die zijn lekker op een rijstwafel of om je banaan of appel in te dopen. De keur aan noten is ruim, denk aan: paranoten, walnoten, amandelen, hazelnoten, macadamia noten enzovoort. Let op: pinda's zijn geen noten maar peulvruchten.
Rauwe cacao is heel rijk aan magnesium. Tegenwoordig kun je in de meeste natuurwinkels rauwe cacaopoeder kopen, maar ook vind je daar cacaonibs, dit zijn de kleine crunchy stukjes van de cacaonoot. Deze zijn lekker om je smoothie mee te garneren, maar ook door een salade smaken ze door hun licht bittere smaak heel goed.
Deze groene vruchten zitten bomvol magnesium en zijn door de romige textuur onweerstaanbaar en op allerlei mogelijke manieren te gebruiken. Ze dienen goed als gezonde dipsaus in plaats van mayonaise en met een beetje zout zijn ze een perfect tussendoortje.
Bananen zijn magnesiumbommetjes en vormen een perfect tussendoortje. Een banaan in je tas mag dan ook zeker niet ontbreken! Ook op brood is banaan erg lekker.
Zeewier is rijk aan eiwitten en magnesium. Het is soms nog een beetje onwennig om zeewier te eten, maar je ziet steeds meer nieuwe producten in de winkel, zoals spaghetti of noodles van zeewier. Zeker een aanrader om een keer te proberen! Algen zoals chlorella en spirulina zijn ook een mooie manier om mineralen binnen te krijgen. Je vindt deze in poeder of tabletvorm.
Broccoli is de krachtpatser onder groenten. Naast magnesium bevat zij ook bepaalde zwavelverbindingen die je lever helpen bij het omzetten van hormonen.
Je zou het niet denken maar peulvruchten zoals linzen en kikkererwten bevatten flink wat magnesium. Je kunt ze door de salade doen, humus is een heerlijke spread en peulvruchten lenen zich ook prima als basis voor een vegetarische burger. Week peulvruchten altijd een nacht, zo worden ze veel beter verteerbaar.
Volkoren granen zijn rijk aan vezels en bevatten ook magnesium. Een bammetje op zijn tijd kan daarom geen kwaad. Kies dan wel voor een goede kwaliteit zuurdesembrood. Door het langdurige rijzingsproces wordt het graan veel beter verteerbaar. Ook havermout bij het ontbijt is een lekkere manier om wat magnesium binnen te krijgen.
Je zou het niet verwachten maar ook in kraanwater zit magnesium. Nog meer reden om elke dag voldoende te drinken. Neem je liever geen kraanwater dan is mineraalwater ook een optie.
Over één stukje van de overgang ben je nu al een stuk meer te weten gekomen. Heb je meer overgangsverschijnselen? Of wil je weten wat er nog op je pad kan komen én wat je eraan kunt doen? Ga dan naar de homepage van de Special Overgang.
Heb jij overgangsverschijnselen? En wil je weten hoe A.Vogel je kan helpen? Neem dan contact op met het A.Vogel Informatiecentrum door een mail te sturen naar: info@avogel.nl. Alle contactopties vind je op de speciale Informatiecentrum contactpagina.
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 17-05-2021