Het gemak van gewoon ondergoed, maar toch beschermd tegen doorlekken? Dat is menstruatieondergoed. Steeds meer mensen ontdekken het gemak ervan en ook het milieuaspect is voor velen een reden om te kiezen voor dit duurzame alternatief voor maandverband. Maar hoe werkt menstruatieondergoed nou precies? Hoe duurzaam is het nou echt? En is er eigenlijk ook menstruatieondergoed waarmee je kunt zwemmen? In dit artikel vertellen we je alles over menstruatieondergoed.
Menstruatieondergoed is eigenlijk wasbaar maandverband bevestigd in ondergoed. Het bestaat uit een laag absorberend materiaal met daaronder een laag die voorkomt dat je doorlekt. Vaak zit de absorberende laag verstopt tussen de lagen van het ondergoed. Menstruatieondergoed geeft je het comfort van gewoon ondergoed, maar de bescherming van maandverband.
Hoe vaak je het menstruatieondergoed moet verschonen, is afhankelijk van hoe erg je menstrueert en het absorptieniveau van het ondergoed dat je kiest. Dat kan de eerste dagen van je menstruatie misschien twee of drie keer op een dag zijn. Terwijl je de laatste dagen van ’s ochtends tot ’s avonds met de onderbroek kunt doen. Het is even uitproberen hoe dat voor jou werkt. Als je het ondergoed uitdoet, spoel je het direct uit met koud water. Daarna was je het gemakkelijk schoon in de wasmachine.
Menstruatieondergoed is een duurzaam product. Het is een stuk milieuvriendelijker dan het gebruik van maandverband en tampons. Maandverband en tampons zijn gemaakt om weg te gooien na gebruik. Je kunt de materialen niet recyclen. Bovendien moet er veel van geproduceerd worden, omdat je iedere cyclus nieuwe nodig hebt. Wasbaar menstruatieondergoed gaat jaren mee en is daarom bovendien financieel aantrekkelijker, omdat je het maar eens in de zoveel tijd aan hoeft te schaffen.
Er is menstruatieondergoed in allerlei soorten en maten, voor verschillende absorptieniveaus, maar ook voor verschillende voorkeuren: er is namelijk zelfs menstruatieondergoed dat eruit ziet als lingerie, met mooie kleuren en kant.
Hoewel gewoon menstruatieondergoed niet geschikt is om mee te zwemmen, is er tegenwoordig ook menstruatiezwemkleding op de markt. Dit is eigenlijk hetzelfde als menstruatieondergoed maar dan met een extra bescherming tegen doorlekken. Er zit vaak een extra waterdichte beschermlaag in.
Op zoek naar meer informatie over andere menstruatieproducten? Lees hier meer over:
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 23-10-2024