Ieder gezondheidsprobleem waardoor je overdag hoest, zal waarschijnlijk ook leiden tot nachtelijk hoesten. Een verkoudheid kan bijvoorbeeld symptomen veroorzaken, zoals hoesten, waar je dag en nacht last van hebt totdat de infectie achter de rug is.
Hoesten is in feite een fantastisch opruimsysteem van de luchtwegen. Normaal gesproken verwijderen talloze trilhaartjes in de bovenste luchtwegen slijm en ‘indringers’ zoals stofdeeltjes naar de keelholte. Maar als iets in de luchtpijp schiet (zoals een voedseldeeltje) of als er te veel slijm wordt geproduceerd, ontstaat een hoestreflex. Bij het hoesten wordt de lucht met grote kracht, tot wel 120 tot 160 kilometer per uur, naar buiten geperst. Hoesten is één van de symptomen van de griep.
Hoeststillend en verzachtend Meer info
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Maakt vastzittend slijm los Meer info
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Heb je te maken met droge hoest/kriebelhoest of vastzittende hoest? Daarvoor hoef je maar één vraag te beantwoorden.
Nee? Dan is de nieuwe A.Vogel Hoestspray voor droge hoest en kriebelhoest* een goede keuze. Deze werkt snel hoeststillend en verzachtend en beschermt de slijmvliezen tegen verdere irritatie.
Ja? Dan kun je Hoestspray - Vastzittende hoest* proberen. A.Vogel Hoestspray Vastzittende Hoest is een medisch hulpmiddel dat snel en effectief helpt bij vastzittende hoest. De spray verdunt het vastzittende slijm waardoor het gemakkelijker kan worden opgehoest.
* Medisch hulpmiddel, lees de gebruiksaanwijzing.
Raadpleeg een arts als het hoesten pijn doet. Doe dit zeker als je bloed of roestkleurig slijm opgeeft. En natuurlijk als de hoest langer dan drie weken aanhoudt.
Raadpleeg je huisarts ook wanneer je 's nachts last hebt van onverklaarbaar of aanhoudend hoesten zonder duidelijke reden. Neem daarnaast contact op wanneer je onverwachts gewicht verliest, pijn op de borst hebt of kortademig bent.
Klik hier voor meer informatie over vastzittend slijm in de keel.
Wat kun je doen aan nachtelijke hoestbuien? Lees het blog om in 7 stappen de droge hoest aan te pakken…
Eet geen ‘junk food’ (vette, geraffineerde voeding) en laat ook die beker melk even staan (vermeerdert de slijmvorming). Zure melkproducten, zoals karnemelk, yoghurt en kwark kunnen wel. Kies vitamine- en mineraalrijk voedsel, bij voorkeur biologisch geteeld. Vooral vitamine C is nu belangrijk (fruit, groenten en aardappelen). Eet ook salades met bijvoorbeeld een beetje mierikswortel, waterkers, tuinkers en Oost-Indische kers. En drink kruidenthee (anijs, bevernel, eucalyptus, tijm en guldenroede), gezoet met wat honing.
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 21-12-2020