Dit is een informatiepagina. A.Vogel heeft geen producten die bestemd zijn voor deze indicatie/toepassing.
Hoesten is op zijn zachtst gezegd vervelend, maar houdt meestal niet langer dan een paar weken aan. Wanneer het hoesten meer dan drie weken voortduurt, kun je spreken van een aanhoudende hoest.
De meest voorkomende oorzaak van een hoest is verkoudheid of een griepvirus. Deze vorm van hoest moet echter vrij snel verbeteren. Houdt de hoest aan, dan kan dit een indicatie zijn dat je last hebt van een bacteriële infectie. Dit is de meest voorkomende oorzaak van aanhoudend hoesten. Als je zorgen hebt kun je altijd even langsgaan bij de huisarts. Hij of zij kan verschillende oorzaken uitsluiten.
Ja dat kan. Je kunt bijvoorbeeld aanhoudend hoesten bij een ontsteking van het slijmvlies in je luchtwegen (tijdens en na een verkoudheid). Het is echter moeilijk om te bepalen of de hoest wordt veroorzaakt door een bacterie of een virus (bacteriële of virale aandoening). Het is daarom belangrijk om een huisarts een diagnose te laten stellen, aangezien de behandeling verschillend zal zijn. Een bacteriële infectie vraagt in sommige gevallen om antibiotica en die hebben geen effect op virale infecties.
Raadpleeg een arts als het hoesten aanhoudt of pijn doet. Doe dit zeker als je bloed of roestkleurig slijm opgeeft.
Rook niet en ga ook rokerige ruimten uit de weg. Tank dagelijks wat zuurstof bij door bijvoorbeeld even buiten te gaan wandelen, maar begeef je niet in een vervuilde, rokerige omgeving. Zorg ook voor voldoende rust; dit verbetert de weerstand.
Vastzittende hoest komt vaak voor bij een verkoudheid. De verkoudheid gaat vaak na een paar dagen over, maar de hoest blijft. De vastzittende hoest is het gevolg van te veel en te dik slijm in de luchtwegen. Klik hier voor meer informatie over vastzittend slijm in de keel.
Wat kun je doen aan nachtelijke hoestbuien? Lees het blog om in 7 stappen de droge hoest aan te pakken…
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 25-04-2024