Je hebt hooikoorts. Een ommetje maken buiten betekent voor jou: een jeukende neus, een loopneus of verstopte neus,
branderige ogen en je niest je suf. Wat kun je nou doen om je voor te bereiden, zodat je toch lekker en zonder al te veel klachten buiten kunt zijn? In dit artikel delen we onze tips om je hooikoorts de baas te blijven.
Werkt vette crème tegen hooikoorts? Het is zeker geen medicijn, maar het kan je wel helpen de hoeveelheid pollen die je inademt te beperken. Door een laagje vaseline onder je neus aan te brengen blijft een deel van het stuifmeel eraan vastplakken, waardoor je niet alles inademt. Het houdt natuurlijk echt niet alles tegen. Maar deze tip is typisch een gevalletje: ‘baat het niet dan schaadt het niet’.
Gebruik je zonnebril. Het liefst neem je er een die een beetje goed aansluit op je gezicht. Hierdoor zullen er als het goed is wat minder pollen je ogen inwaaien. Met als gevolg dat je hopelijk ook minder jeuk aan je ogen hebt.
Door het in de gaten houden van het hooikoortsweerbericht, kun je bepalen bij welk weertype of op welke dag het voor jou het handigste is om een buitenactiviteit te ondernemen. Natuurlijk kun je niet altijd zelf bepalen op welk moment je naar buiten gaat, maar als je het wel in de hand hebt, kan de Hooikoorts app van A.Vogel je helpen om het juiste moment te bepalen
Veel mensen met hooikoorts gebruiken neusspray en oogdruppels als zij last van hooikoortsklachten hebben. Dat verlicht de klachten. Maar het is ook verstandig om de spray en druppels te gebruiken voordat je op pad gaat. Dit kan helpen hooikoortsklachten te voorkomen. De A.Vogel Pollinosan Hooikoorts neusspray* zorgt voor een beschermlaagje in de neus en beschermt zo tegen het binnendringen van nieuwe pollen. De A.Vogel Pollinosan Hooikoorts oogdruppels* doen hetzelfde, maar dan voor de ogen. Ze vormen een beschermlaag op de ogen en beschermen tegen nieuwe pollen. Zo kun je klachten voor zijn.
Behandelt en voorkomt hooikoortsklachten Meer info
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Bij rode, branderige en jeukende ogen Meer info
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Wist je dat als een allergische reactie eenmaal is ingezet, deze veel moeilijker te bestrijden is dan wanneer je al op de aanval bent voorbereid? Om hooikoortsleed te voorkomen, is het advies om op tijd beginnen met preventieve maatregelen, nog vóór de pollen toeslaan.
In de hooikoorts & pollen app zie je wanneer welke pollen actief zijn. De hooikoortsradar geeft het actuele pollennieuws weer en je kunt inzoomen op je eigen locatie.
De inhoud op deze site is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Raadpleeg altijd een zorgverlener bij persoonlijke medische problemen.
Laatste wijziging op deze pagina: 28-04-2022
KOAG-KAG-nr.: 11-0221-6598