Dit is een favoriet van mijn gezin. De smaken van de gerookte zalm en zoete aardappelen passen perfect bij de mooie hartige vulling en het knapperige deeg. Serveer warm of koud met een verse salade voor een heerlijke lunch of licht diner.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Voor het deeg: wrijf de boter door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg het water toe en maak een bal van het deeg. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het rusten.
3. Voor de vulling: kook de blokjes zoete aardappel gaar, laat het dan uitlekken. Plet de anijs, mosterd, koriander, Herbamare® Original kruidenzout en voeg toe aan de zoete aardappel. Voeg de boekweitzaden, kastanjes, olie, lente-uitjes en zalm toe aan de zoete aardappelmix. Klop het ei en de zure room tot een gladde massa in een afzonderlijke kom.
4. Bedek een bakblik van 28 cm met het deeg.
5. Verdeel de zoete aardappelmix over het deeg en giet dan de eiermix erover.
6. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin wordt.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
Bezoeker M. | 8 April 2019
Bezoeker A. | 30 December 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten