background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Nasi van bloemkoolrijst

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Om de zuur-base balans in het lichaam in evenwicht te houden is het belangrijk om zowel zuurvormende als basevormende voedingsmiddelen te eten. En van de base-vormende wat meer dan van de zuurvormende. Toch zijn we gewend om meer zuurvormende producten te eten, denk aan pasta, brood, rijst en vlees. Als de basis van je bord voor driekwart uit groente bestaat, zoek je al mooi de balans op. Dit kun je doen – zoals in dit gerecht – door de rijst te vervangen door ‘rijst’ van bloemkool. En als je het proeft? Smaakt het nog steeds naar nasi.

Nasi van bloemkoolrijst
  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Nasi van bloemkoolrijst

Ingrediënten

Nasi van bloemkoolrijst

  • ½ grote bloemkool (800 gram)
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram taugé
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • ½ komkommer
  • 100 gram zuurkool
  • 1 eetlepel honing
  • 4 hardgekookte eieren
  • satésaus
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je nasi van bloemkoolrijst?

1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak het in de keukenmachine zo fijn mogelijk.

2. Snipper de ui, snijd de prei in ringetjes en was deze en snijd de wortelen in reepjes.

3. Breng een pan met water aan de kook en kook de wortelen en sperziebonen ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.

4. Verhit olie in een wok en fruit de ui en prei een minuut of 5, voeg vervolgens de ketjap en sambal toe en fruit dit een paar minuten mee.

5. Rasp ondertussen de komkommer en meng dit met de zuurkool en de honing.

6. Pel de eieren en verwarm de satésaus.

7. Schep de bloemkool door de gefruite ui en prei en bak dit op hoog vuur een minuut of 5. Breng het op smaak met Herbamare® Original kruidenzout en eventueel wat extra sambal.

8. Schep wat nasi, wortel, sperziebonen en gekookt ei op 4 borden en schep er wat satésaus over.

9. Serveer het met de zoetzure groenten.

Serveer er gefruite uitjes en kroepoek bij

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Nasi van bloemkoolrijst

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker T. | 29 januari 2021

Algehele tevredenheid

2

Bezoeker M. | 23 januari 2020

Algehele tevredenheid

8

Bezoeker T. | 1 maart 2018

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >