Om de zuur-base balans in het lichaam in evenwicht te houden is het belangrijk om zowel zuurvormende als basevormende voedingsmiddelen te eten. En van de base-vormende wat meer dan van de zuurvormende. Toch zijn we gewend om meer zuurvormende producten te eten, denk aan pasta, brood, rijst en vlees. Als de basis van je bord voor driekwart uit groente bestaat, zoek je al mooi de balans op. Dit kun je doen – zoals in dit gerecht – door de rijst te vervangen door ‘rijst’ van bloemkool. En als je het proeft? Smaakt het nog steeds naar nasi.
1. Snijd de bloemkool in roosjes en hak het in de keukenmachine zo fijn mogelijk.
2. Snipper de ui, snijd de prei in ringetjes en was deze en snijd de wortelen in reepjes.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de wortelen en sperziebonen ongeveer 12 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
4. Verhit olie in een wok en fruit de ui en prei een minuut of 5, voeg vervolgens de ketjap en sambal toe en fruit dit een paar minuten mee.
5. Rasp ondertussen de komkommer en meng dit met de zuurkool en de honing.
6. Pel de eieren en verwarm de satésaus.
7. Schep de bloemkool door de gefruite ui en prei en bak dit op hoog vuur een minuut of 5. Breng het op smaak met Herbamare® Original kruidenzout en eventueel wat extra sambal.
8. Schep wat nasi, wortel, sperziebonen en gekookt ei op 4 borden en schep er wat satésaus over.
9. Serveer het met de zoetzure groenten.
Serveer er gefruite uitjes en kroepoek bij
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker T. | 29 January 2021
Bezoeker M. | 23 January 2020
Bezoeker T. | 1 March 2018
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten