Een tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken schaal die je gewoon op het vuur kunt zetten om eten in te stoven. En wat kun je nou beter klaarmaken in zo'n tajine dan lamsvlees? Niks toch? Heerlijk hoe die lucht van het vlees zich vermengt met de warme kruiden en 1,5 uur lang je hele huis vult. Heb je geen echte tajine? Maak het gerecht dan in een gewone stoofpan.
1. Laat de tajine met de olie op het kleinste vuurtje langzaam warm worden.
2. Snijd het vlees in blokjes.
3. Snipper de uien en schaaf de venkel fijn.
4. Snijd de dadels in plakjes.
5. Als de tajine warm is, kun je het vuur hoger zetten.
6. Fruit alle kruiden 1 minuut in de hete olie en voeg dan het vlees en 2 theelepels Herbamare Original toe.
7. Bak het vlees 2 minuten al roerend aan.
8. Roer 250 ml yoghurt door het vlees en leg de uien en de venkel er boven op.
9. Sluit de tajine met de deksel en laat het 90 minuten zachtjes pruttelen.
10. Schil ondertussen de sinaasappels en snijd ze in partjes.
11. Giet het vrijgekomen sap bij het lamsvlees.
12. Meng de rest van de yoghurt door de sinaasappelpartjes en breng het op smaak met Herbamare Original en zwarte peper.
13. Roer voor het opdienen de venkel en ui door het lamsvlees en serveer het met de sinaasappelsalade en (volgens de verpakking) gekookte rijst, couscous, bulgur of quinoa.
Je kunt dit gerecht ook prima klaarmaken met kip. Houd dan 50 minuten aan als tijd voor het stoven.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten