background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Lamstajine

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Een tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken schaal die je gewoon op het vuur kunt zetten om eten in te stoven. En wat kun je nou beter klaarmaken in zo'n tajine dan lamsvlees? Niks toch? Heerlijk hoe die lucht van het vlees zich vermengt met de warme kruiden en 1,5 uur lang je hele huis vult. Heb je geen echte tajine? Maak het gerecht dan in een gewone stoofpan.

Lamstajine met sinaasappelsalade
  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: 90 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Lamstajine met sinaasappelsalade

Ingrediënten

Lamstajine met sinaasappelsalade

  • 700 gram lamsbout zonder bot
  • 2 rode uien
  • 2 venkelknollen
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 5 kardemompeulen
  • 300 ml yoghurt
  • 3 bloedsinaasappels
  • zwarte peper
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze lamstajine?

1. Laat de tajine met de olie op het kleinste vuurtje langzaam warm worden.

2. Snijd het vlees in blokjes.

3. Snipper de uien en schaaf de venkel fijn.

4. Snijd de dadels in plakjes.

5. Als de tajine warm is, kun je het vuur hoger zetten.

6. Fruit alle kruiden 1 minuut in de hete olie en voeg dan het vlees en 2 theelepels Herbamare Original toe.

7. Bak het vlees 2 minuten al roerend aan.

8. Roer 250 ml yoghurt door het vlees en leg de uien en de venkel er boven op.

9. Sluit de tajine met de deksel en laat het 90 minuten zachtjes pruttelen.

10. Schil ondertussen de sinaasappels en snijd ze in partjes.

11. Giet het vrijgekomen sap bij het lamsvlees.

12. Meng de rest van de yoghurt door de sinaasappelpartjes en breng het op smaak met Herbamare Original en zwarte peper.

13. Roer voor het opdienen de venkel en ui door het lamsvlees en serveer het met de sinaasappelsalade en (volgens de verpakking) gekookte rijst, couscous, bulgur of quinoa.

Je kunt dit gerecht ook prima klaarmaken met kip. Houd dan 50 minuten aan als tijd voor het stoven.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Lamstajine met sinaasappelsalade

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >