Deze tajine is heerlijk bij couscous, quinoa of met een schepje yoghurt op Turks brood of een geroosterd zuurdesembroodje.
1. Snijd de aubergines in blokjes, meng er flink veel zout door en laat ze 20 minuten uitlekken.
2. Snipper de ui, knoflook en Spaanse peper fijn.
3. Verhit de olijfolie in een tajine of stoofpan en fruit de komijnzaadjes, kurkuma en kaneel een halve minuut in de hete olie.
4. Voeg de ui en knoflook toe en fruit het een minuut of 5.
5. Snijd ondertussen de venkel in kleine blokjes en voeg ze bij het uienmengsel.
6. Laat de venkel 5 minuten mee fruiten.
7. Voeg de tomatenblokjes en verser gember toe en breng zachtjes aan de kook.
8. Spoel de aubergine blokjes af en roer ze door de saus.
9. Laat de saus minstens 15 minuten zachtjes koken.
10. Hak ondertussen de munt fijn.
11. Roer de kikkererwten door de groenten en breng het op smaak met Herbamare original kruidenzout en zwarte peper.
12. Serveer de tajine met de fijngesneden munt.
Wil je toch iets van vlees toevoegen? Probeer dan eens wat gestoofd schapenvlees. De wat sterke smaak van het vlees, doet het goed bij de kruidige smaak van dit gerecht.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker A. | 24 June 2024
Bezoeker | 7 May 2022
Bezoeker T. | 25 July 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten