De knolselderij is de hoofdrolspeler in dit gerecht, toch wel een ondergeschoven kindje in de keuken. En dat is best jammer, want je kunt zoveel met de knolselderij! Hij is rijk aan vitamine C, K en fosfor en heerlijk in soepen, salades, stoofgerechten en ovengerechten. En nu hier als vegetarische schnitzel. Proberen hoor!
1. Verwarm de oven voor op 220°C en doe de aardappelen in een ovenschaal.
2. Meng de melk met de eieren, 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout en giet het bij de aardappelen.
3. Zet de ovenschotel in de oven en laat de aardappelen in ongeveer 40 minuten gaar en bruin worden.
4. Schil de knolselderij en snijd deze in 8 dunne plakken.
5. Leg een plak kaas op 1 plak knolselderij en leg er nog een plak selderij op. Maak ze vast met een prikkertje.
6. Leg de knolselderij schnitzels op een ingevette ovenplaat en smeer de bovenkant van de schnitzels ook in met olie. Zet de ovenplaat de laatste 15 minuten bij de aardappelen in de oven.
7. Was ondertussen de sla, scheur deze in stukken en leg het op een saladeschaal.
8. Hak de rode ui fijn en meng dit met de kappertjes, afgespoelde linzen, mayonaise, olie en kerstomaatjes. Schep dit mengsel op de sla.
9. Serveer de aardappelen met de schnitzels en wat van de salade.
Strooi er wat fijngesneden basilicum over voor een kruidige smaak!
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten