Wil je vegetarisch eten, maar toch een steak serveren? Probeer dan eens deze variant, gemaakt van bloemkool!
1. Verwarm de oven voor op 240°C
2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in 4 plakken van 1 cm dik met de stam in het midden zodat de roosjes aan elkaar blijven zitten. Snijd de rest van de bloemkool fijn
3. Smeer de plakken in met olijfolie en leg ze op een rooster. Rooster de bloemkool ± 25 minuten in de oven, tot deze licht-bruin en gaar is.
4. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Breng vervolgens samen met de overgebleven bloemkool in een laagje water aan de kook en kook de blokjes in ± 15 minuten gaar.
5. Snijd het groen van de venkel en snijd de knollen fijn. Schil vervolgens de peren en snijd ze in blokjes
6. Maak een dressing van 3 eetlepels yoghurt en 4 eetlepels olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Meng de dressing, de peren en de venkel door elkaar.
7. Giet de knolselderij en bloemkool af maar gooi het kookvocht niet weg.
8. Pureer de knolselderij en bloemkool en voeg kookvocht toe tot het een mooie smeuïge puree is. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en Herbamare® Bouillonbasis.
9. Verdeel de bloemkoolsteaks, puree en salade over de borden en strooi er wat fijngehakte cashewnoten over.
De venkelsalade is ook lekker met sinaasappel i.p.v. peer.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker A. | 29 December 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten