Een heerlijk fris gerecht dat niet alleen warm erg lekker is, maar met een beetje ijsbergsla ook prima als (picknick) salade gegeten kan worden.
1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
2. Snijd de bosui in ringetjes.
3. Snijd de ui, pruimen en bleekselderij in kleine stukjes.
4. Pers de knoflook uit.
5. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
6. Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking.
7. Verhit 3 eetlepels olie in een diepe pan. Doe de ui, bosui, selderij en knoflook hierin en bak het 5 minuutjes.
9. Verhit de overig olie in een wok of braadpan en fruit de kerrie 1 minuutje.
8. Voeg de kool bij de gefruite kerrie en schep het een paar minuten om.
10. Doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten stoven.
11. Voeg ondertussen de kip bij het ui, bleekselderij mengsel en bak het 5 minuten.
12. Doe de vissaus, pruimen en kokosmelk bij de kip en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.
13. Breng de kip op smaak met Herbamare original en voeg de kokos toe.
14. Serveer de kip met de kool en quinoa.
Dit gerecht smaakt nog beter als je er wat zuurs bij serveert. Denk dan aan atjar, zuurkool of kimchi.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker D. | 24 October 2017
Bezoeker J. | 21 October 2017
Bezoeker J. | 21 October 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten