Wat eten we vandaag? Deze kruidige garnalencurry. Het gerecht zit boordevol groenten en heeft een kruidige smaak door de zelfgemaakte Indiase kruidenmix. Naast dat het gezond is, heb je het gerecht met 30 minuten op tafel staan. Ideaal als je eters krijgt of zin hebt in een gemakkelijke, maar voedzame maaltijd.
1. Mix de Herbamare Spicy, korianderzaad, komijn, kurkuma en kaneel door elkaar.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Pel en snipper de rode ui, pel en pers de knoflook. Verwijder het uiteinde van de bok choy en snijd deze in de lengte in repen, laat de kleine bladeren heel. Snijd de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de garnalen samen met de helft van de knoflook en 1 theelepel van de kruidenmix. Bak het geheel 5 minuten, al roerend, door. Haal dan, met behulp van een schuimspaan, de garnalen uit de pan.
5. Fruit nu in dezelfde pan de rode ui met de resterende knoflook op laag vuur. Voeg de resterende kruidenmix toe, bak dit 1 minuut mee en blus het af met de rode wijnazijn. Voeg de tomaten en de peterselie toe en bak 4 minuten door. Voeg vervolgens de bok choy, kokosmelk en sap van de citroen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, tot deze geslonken is. Voeg tot slot de kruidige garnalen aan de curry toe.
6. Serveer de curry met de rijst.
Garneer de curry met koriander, lente-ui en chili flakes.
Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin je elke maand een heerlijk en gezond recept ontvangt.
Bezoeker J. | 11 July 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten