background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kruidige garnalencurry

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Wat eten we vandaag? Deze kruidige garnalencurry. Het gerecht zit boordevol groenten en heeft een kruidige smaak door de zelfgemaakte Indiase kruidenmix. Naast dat het gezond is, heb je het gerecht met 30 minuten op tafel staan. Ideaal als je eters krijgt of zin hebt in een gemakkelijke, maar voedzame maaltijd.

  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kruidige garnalencurry

Ingrediënten

Kruidige garnalencurry

  • 400 gram spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • 350 gram tomaten
  • 1 citroen
  • 450 gram reuzengarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 stuks bok choy (of 2 stuks paksoi)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 300 gram (rode) rijst
  • olijfolie

Indiase Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare Spicy
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze kruidige garnalencurry?

1. Mix de Herbamare Spicy, korianderzaad, komijn, kurkuma en kaneel door elkaar.

2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Pel en snipper de rode ui, pel en pers de knoflook. Verwijder het uiteinde van de bok choy en snijd deze in de lengte in repen, laat de kleine bladeren heel. Snijd de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.

4. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de garnalen samen met de helft van de knoflook en 1 theelepel van de kruidenmix. Bak het geheel 5 minuten, al roerend, door. Haal dan, met behulp van een schuimspaan, de garnalen uit de pan.

5. Fruit nu in dezelfde pan de rode ui met de resterende knoflook op laag vuur. Voeg de resterende kruidenmix toe, bak dit 1 minuut mee en blus het af met de rode wijnazijn. Voeg de tomaten en de peterselie toe en bak 4 minuten door. Voeg vervolgens de bok choy, kokosmelk en sap van de citroen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, tot deze geslonken is. Voeg tot slot de kruidige garnalen aan de curry toe.

6. Serveer de curry met de rijst.

Garneer de curry met koriander, lente-ui en chili flakes.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker J. | 11 juli 2019

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >