Deze supergezonde, lekkere, vegetarische burger is extreem makkelijk te maken. De romige textuur van de peterselieyoghurt met de nootachtige smaak van de boekweit zorgen voor de perfecte burger.
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng boekweit in de Herbamare bouillonbasis aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Giet de boekweit af of laat het uitlekken en doe het in een grote kom. Plet de rode kidneybonen (of evt. bruine bonen) grof met een vork en voeg het aan de boekweit toe.
2. Hak de groene peper en koriander fijn en doe dit samen met de pinda's in de kom bij de boekweit.
3. Schil de citroen met een dunschiller, snij in dunne reepjes en fijnhakken. Snijd de kool in dunne reepjes en doe dit in de kom samen met de citroen. Voeg de kruiden toe, daarna het ei. Alles mengen en de amandelbloem toevoegen.
4. Gebruik ongeveer 2 eetlepels van het mengsel per keer om met je handen kleine, platte 'gehaktballen' te maken en leg deze op een bord met bakpapier. Sprenkel 1 theelepel olijfolie over de burgers en bak deze dan gedurende 25 minuten op het middelste ovenrooster. Plaats het de laatste 5 minuten op het bovenste rooster.
5. Meng de yoghurt met de fijngehakte peterselie en voeg naar smaak zout toe. Snijd de broodjes door de helft, besmeer met de yoghurt en beleg dan met sla en boekweitburgers. Voeg naar smaak meer citroensap toe.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten