background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Stamppot van knolselderij en zeekraal

  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

De stamppot van knolselderij en zeekraal bestaat uit maar 5 basisingrediënten. Om het gerecht af te maken en wat extra groenten toe te voegen, serveert Lili er een Japanse koolsalade bij. Ideaal om te bereiden als je een grote groep eters krijgt.

Lili Genee
  • Tijd: min
  • Bereiden: 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Stamppot met knolselderij en zeekraal

Ingrediënten

Stamppot van knolselderij en zeekraal

  • 800 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 600 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 400 gram zeekraal
  • 60 ml plantaardige melk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • kookvocht van de aardappelen en knolselderij
  • smaakmakers: citroensap en rasp, knoflook, mosterd, dille

Tips en weetjes

  • Knolselderij en zeekraal zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zeekraal ondersteunt de schildklier (met jodium), het hart, immuunsysteem en zenuwgestel.
  • Maak er een Japanse koolsalade bij voor extra groenten.
  • Spoel de verse dille goed af en dep hem droog met een schone theedoek. De overgebleven dille kun je in het vriesvak bewaren voor een andere keer – heerlijk in een kool- of komkommersalade bijvoorbeeld.
  • Gebruik voor de variatie stampbare groenten zoals pastinaak, zoete bataat, bloemkool of wortel. Andere groenten voor door of op de stamppot: zuurkool, snijbiet, rode biet of spruitjes.
  • Voeg als smaakmakers kruiden toe die bij jouw smaak passen, bijvoorbeeld knoflook, verse peterselie en basilicum.
  • Voeg vis of vlees toe aan dit gerecht. Vervang vis of vlees eventueel door hartig gebakken ui, paddenstoelen of je favoriete bonen en zaden als topping.
  • Het eerste recept van Lili: hamburger van pompoen en shiitake, past perfect bij dit gerecht.

Hoe maak je deze stamppot?

1. Kook de aardappelen en knolselderij samen al dente.

2. Voeg de zeekraal toe en kook nog even samen.

3. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Voeg de plantaardige melk toe en genoeg kookvocht om een smeuïge puree te maken.

4. Breng op smaak met citroensap, citroenrasp, knoflook, dille en/of mosterd naar keus.

Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Stamppot met knolselderij en zeekraal

Lili Genee

Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.

Vullen of Voeden

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >