Rodebietenchips vormen een smakelijke en gezonde snack en zijn erg makkelijk te maken. Dit is nóg een perfect Herbamare-recept. Ik gebruik Herbamare graag, zodat ik geen andere smaken of kruiden hoef toe te voegen.
Voor het maken van rodebietenchips:
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Bedek de bakplaat met bakpapier.
3. Schil de rode bieten en snijd ze in dunne plakjes (de dunheid van de bieten zal bepalen hoe krokant de chips worden - hoe dunner, hoe krokanter).
4. Doe de gesneden rode bieten in een kom en besprenkel ze met olijfolie. Kruid het met Herbamare® Original kruidenzout en roer.
5. Hierna besprenkelen met honing en goed mengen totdat de rodebietschijfjes gelijkmatig zijn gecoat.
6. Leg de plakjes in een enkele laag op de bakplaat, en zorg ervoor dat ze gelijkmatig zijn verspreid.
7. Bak ze ongeveer 20 minuten tot ze krokant zijn.
Voor maken van fetadip:
1. De yoghurt of crème fraîche en fetakaas in een kom mengen en op smaak brengen met Herbamare® Original kruidenzout.
2. Voeg olijfolie, wittewijnazijn, honing, tijm en zwarte peper toe aan deze mix.
3. Voeg tot slot een handvol basilicum toe en meng het goed.
4. Serveer met rodebietenchips.
Dep de chips, eenmaal gebakken, af om overtollige olie te verwijderen.
Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten