Vegetarisch, veel groenten en gemakkelijk klaar te maken. Check, check, check! Deze ratatouille is ook nog eens gemakkelijk koolhydraatarm te maken: laat het knoflookstokbrood achterwege. En je kunt er eindeloos mee variëren, ideaal als je nog wat 'leftovers' in de groentelade hebt liggen.
1.Maak de Franse Herbamare kruidenmix: mix de Herbamare Original, de fijngehakte tijm, peterselie, bieslook en de dille door elkaar.
2.Verwarm de oven voor op 200 graden.
3.Snipper de ui. Was de groenten en snijd in dunne plakjes.
4.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de Franse Herbamare Kruidenmix toe. Verhit totdat de saus heet is.
5.Neem een (ronde) ovenschaal en verdeel de saus over de bodem. Leg de groenten om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi hier vervolgens de Parmezaanse kaas over.
6. Bak de ratatouille 20 minuten in de oven.
7.Pers de knoflookteentjes en met met 2 eetlepels olijfolie. Snijd het stokbrood in stukjes en bestrijk een kant met de knoflookolie. Bak de stokbroodjes de laatste 5 minuten mee in de oven.
8.Serveer de ratatouille met de knoflookstokbroodjes.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten