Bij taart denken we meestal aan ongezond eten, maar deze kwarktaart bewijst dat het juist ook erg gezond kan zijn. Deze kwarktaart zit vol met goede stoffen voor je darmen en de bacteriën die daar leven.
1. Verwarm de oven voor op 225°C.
2. Doe de havermout in een platte ovenschaal, rooster het 8 minuten en laat het helemaal afkoelen.
3. Smelt de boter en meng het met de havermout.
4. Vet een springvorm in, strooi de havermout erin en druk het zo plat mogelijk.
5. Laat de bodem minstens 15 minuten in de koelkast opstijven.
6. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
7. Snijd de appels met schil en klokhuis in kleine stukjes en meng het met het citroensap.
8. Snijd de pruimen in kleine stukjes en meng deze met de appel, de koekkruiden en de citroenschil.
9. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
10. Verwarm de appelsap en de los de gelatine erin op.
11. Pureer het fruit met de opgeloste gelatine in een blender of een keukenmachine.
12. Roer de kwark er door en schep het mengsel op de havermoutbodem.
13. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Je kunt de koekkruiden ook vervangen door vanille of sinaasappelbloesemsiroop.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker S. | 13 November 2017
Bezoeker J. | 6 November 2017
Bezoeker N. | 5 November 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten