Een bijzonder smakelijk recept voor een rolletje gemaakt van koolblad gevuld met een mengsel van gehakt en gestoofde groenten. Zeker het proberen waard!!
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snipper de ui en de knoflook fijn, was de bleekselderij en snijd het in kleine stukjes. Haal 8 grote bladeren van de groene kool en was deze, snijd de rest van de kool fijn.
3. Breng een pan met water aan de kook.
4. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten en voeg de fijngesneden kool toe. Voeg 100 ml water toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
5. Leg de hele koolbladeren in de pan met kokend water, laat ze 5 minuten koken en giet ze af.
6. Doe de gestoofde groente in een diepe kom en voeg het gehakt, komijn, peper, citroenrasp en ei toe en kneed alles door elkaar. Breng het mengsel op smaak met Herbamare® Original kruidenzout.
7. Verdeel het gehaktmengsel in 8 delen en rol elk deel in een koolblad.
8. Leg de rolletjes in een ovenschaal en giet de tomatensaus er over. Zet de schaal 25 minuten in de warme oven.
9. Kook ondertussen de quinoa zoals vermeld op het pak. Serveer de koolrolletjes met de quinoa.
Je kunt dit ook met spitskool of andijvie doen. Andijvie hoef je niet voor te koken.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten