Cavolo nero is het broertje van boerenkool en kan op dezelfde wijze klaargemaakt worden. Je ziet het steeds meer bij groenteboeren en supermarkten in de koeling liggen. Zelf vind ik de kool het lekkerst als hij kort gewokt of gestoofd is en dan op smaak gebracht met iets hartigs als sojasaus, miso, vissaus of ketjap. Kun je geen cavolo nero vinden? Neem dan boerenkool.
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Snijd de kipdijenfilet en de zoete aardappel in even grote blokjes.
3. Snijd de uien in ringen.
4. Pel en snipper de teentjes knoflook.
5. Snipper het bosje koriander.
6. Meng 3 eetlepels olie met ¾ van het citroensap, de massala kruiden, paprikapoeder en yoghurt en breng het op smaak met Herbamare Original.
7. Roer de kip, zoete aardappel, knoflook en ui door de massala marinade en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Zet de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven en roer het halverwege een keer om.
9. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
10. Was ondertussen de cavolo nero en snijd het grof.
11. Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan en laat de cavolo nero snel slinken.
12. Doe de rest van het citroensap en de sojasaus erbij en breng het op smaak met Herbamare Original.
13. Serveer de kip met de quinoa en cavolo nero in grote kommen en strooi er flink wat koriander over.
Hou je niet van verse koriander? Serveer het gerecht dan met wat fijngesneden munt.
Lunchtip: maak de helft zoveel en laat het na het eten afkoelen. Meng er 2 eetlepels mayonaise door en je hebt een heerlijke vulling voor een koude wrap.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker K. | 29 May 2018
Bezoeker T. | 15 May 2018
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten