Stamppotten staan erom bekend dat ze lekker vullen. Maar door die volle lepel jus en de good old rookworst worden ze al snel wat minder gezond… Deze rijk gevulde broccolistamppot met zoete aardappel en gegrilde zalm is een gezonde tegenhanger. En lekker? Misschien nog wel lekkerder…
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1x1cm, meng 6 eetlepels olijfolie door de blokjes aardappel en rooster ze in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
3. Snijd de broccoli ondertussen in roosjes.
4. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng het aan de kook, schep de broccoli er in en kook de roosjes in ongeveer 8 minuten gaar.
5. Smeer de zalm in met 2 eetlepels olijfolie.
6. Verhit een grillpan op het fornuis en grill de zalm 1 minuut aan beide kanten, zorg dat de zalm van binnen niet helemaal gaar wordt.
7. Giet de broccoli af (gooi het kookvocht nog niet weg), schep de zoete aardappel er door en prak het een klein beetje met een stamper. Houd de groenten grof, het moet geen puree worden.
8. Breng de stamppot op smaak met Herbamare® Original kruidenzout en veel zwarte peper en maak het eventueel wat smeuïger met het kookvocht van de broccoli.
9. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de zalm er naast en strooi de dille er over. Eet smakelijk!
Roer eventueel een halve eetlepel kerriepoeder door de stamppot.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker L. | 21 February 2017
Bezoeker J. | 30 December 2016
Bezoeker L. | 29 December 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten