Ook zo gek op zalm? Dan is dit koolhydraatarme recept een aanrader. Je brengt de zalm op smaak door het in te smeren met zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix. Wat amandelschaafsel er overheen en het kan in de oven. Dat in combinatie met pesto broccolirijst: is een recept om je vingers bij af te likken!
1.Verwarm de oven voor op grillstand (200 graden).
2.Rasp de schil van een halve citroen. Pers het sap uit de citroen en bewaar hiervan de ene helft voor de pesto en de andere helft voor de zalm. Haal de basilicumblaadjes los van de takjes.
3.Kook de tuinerwten 5 minuten. Doe vervolgens de tuinerwten, een helft van het citroensap, de citroenrasp, pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, basilicum blaadjes, 1 eetlepel olijfolie en een geperst knoflook teentje in een hakmolentje (of hoge beker met staafmixer). Maal dit tot een gladde pesto.
4.Meng de ingrediënten van de Mexicaanse kruidenmix met 1 eetlepel olijfolie en de andere helft van het citroensap. Bestrijk hiermee de zalm.
5.Plaats de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de amandelschaafsel over de bovenkant. Gril de zalm 10 minuten in het midden van de oven.
6.Kook ondertussen de broccolirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de broccolirijst met de tuinerwtenpesto.
7.Serveer de broccolirijst samen met de zalm. Eet smakelijk!
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Bezoeker F. | 16 April 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten