Wij zijn gek op vegetarische gerechten, dit is weer zo'n top recept die je wilt proberen. Dus wil je minderen met vlees en/of vis, zet dan deze Mexicaanse rode rijst met paprikamix en vega balletjes op het menu.
1.Snipper de ui. Schil de wortel en rasp deze. Hak de knoflook fijn. Was de rijst met koud water en snijd de limoen in partjes.
2.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de wortel toe en bak deze kort mee.
3.Maak de Mexicaanse kruidenmix: mix de Herbamare Spicy, de gemalen komijn en koriander, de paprikapoeder en de cayennepeper door elkaar.
4.Voeg de Mexicaanse kruidenmix en de rijst bij het wortelmengsel en bak dit alles enkele minuten. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en meng het geheel goed door en breng het aan de kook. Kook dit alles 25 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Zet vervolgens het vuur uit en laat het 5 minuten rusten.
5.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 10 á 12 minuten op matig vuur.
6. Snijd ondertussen de paprika's en de rode ui in reepjes.
7.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paprika's en de ui op hoog vuur voor 5 á 7 minuten.
8.Serveer de rode rijst met de paprikamix, vegetarische balletjes en een partje limoen.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Bezoeker K. | 23 July 2021
Bezoeker M. | 25 March 2021
Bezoeker M. | 25 March 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten