Dit recept bedriegt een beetje, omdat er gebruik wordt gemaakt van enkele in de winkel gekochte ingrediënten, maar het is nog steeds een gezond alternatief voor de gebruikelijke lasagne boordevol saus en kaas.
1. Verwarm oven voor op 200°C.
2. Snijd de aubergine, paprika's en zoete aardappelen in plakken van 1 cm dik.
3. Plaats de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie, en rooster 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.
4. Snijd ondertussen ieder vel bladerdeeg in vier stukken, 5 cm x 3,5 cm, en leg deze op een licht ingevette bakplaat. Bestrijk het met ei en bestrooi met Parmezaanse kaas en een beetje nootmuskaat.
5. Prik in slechts 4 van de deegvellen met een vork.
6. Bak alle stukken deeg 10 minuten tot ze lichtgoud zijn. Laat ze dan afkoelen, en stel de oven in op 180°C.
7. Beleg vervolgens de ingeprikte deegvellen met de pesto, en daarna met de gesneden geroosterde groenten, in plakjes gesneden champignons, tomaat en artisjok. Kruiden met zwarte peper.
8. Leg het andere stuk deeg erbovenop met de kaaskant naar boven, en leg 5 minuten terug in de oven om op te warmen. Met basilicum beleggen en serveren als individuele lasagnes met salade.
Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten