Dol op pasta? Dan is dit een gezond alternatief! De spaghetti in dit gerecht maken we van courgette, wat veel beter voor de bloedsuikerspiegel is dan gewone pasta. De tomatensaus maken we op smaak met rode ui, tonijn en verse basilicum. Voor het échte pastagevoel rasp je er nog wat Parmezaanse kaas over. En dat alles in 20 minuutjes!
1. Snijd de courgette met een kaasschaaf in lange plakken en snijd deze plakken vervolgens in dunne repen (courgetteslierten maken kan ook met een juliënnepeeler). Zet de courgette vervolgens even opzij.
2. Snijd de ui.
3. Meng vervolgens de tomatenpuree, Herbamare® Original kruidenzout, ui en de helft van de basilicum in een kom en voeg de tonijn toe aan dit mengsel.
4. Voeg wat olijfolie toe om het geheel tot een saus te maken.
5. Roerbak de repen courgette in wat olijfolie tot ze zacht maar niet papperig geworden zijn.
6. Voeg het tonijnmengsel toe en roer nog even goed door.
7. Bestrooi het geheel met het restant basilicum.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag dan je foto op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker K. | 13 August 2021
Bezoeker | 10 March 2020
Bezoeker D. | 2 April 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten