Een heerlijk recept tijdens een zwoele zomeravond, waarop je de barbecue aan slingert. Naast dat je de broodjes in de oven kunt klaarmaken, kun je ze natuurlijk ook op de barbecue leggen. Net als de kipburger en maiskolf! Geen zin om de barbecue erbij te pakken? Dan ben je met 20 minuten al klaar in de keuken, ideaal als de temperaturen oplopen en je niet lang in de keuken wilt staan!
1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2.Maak de maïskolf schoon en kook vervolgens 7 á 10 minuten totdat deze gaar is. De mais is gaar wanneer de maïskorrels makkelijk van de kolf komen.
4.Meng het kipgehakt met Herbamare Spicy naar smaak en maak hier 4 burgers van. Voeg indien nodig een beetje paneermeel toe om de burgers steviger te maken.
Of kruid de verse burgers naar smaak met Herbamare Spicy.
5.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipburgers op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar.
6.Haal een aantal sla blaadjes los van de kluit en was deze. Was de tomaten en snijd deze in plakjes. Snijd de avocado in reepjes en snijd de limoen in partjes.
7.Meng de boter met de Mexicaanse kruidenmix. Breng dit met behulp van een kwastje aan op de maïskolven. Als de boter nog te hard is, smelt deze dan even in de magnetron.
8.Snijd de speltbroodjes open, leg hier wat sla op, vervolgens de burger, tomaat, avocado en de chilisaus.
9.Verkruimel de feta over de maïskolven, serveer samen met een partje limoen en de kipburger.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten