Deze Japanse koolsalade zit boordevol groenten en past perfect bij de stamppot met knolselderij en zeekraal. De salade is ideaal om te serveren als bijgerecht voor als je een grote groep eters krijgt.
1. Snijd de spitskool en rode kool fijn en doe deze samen in een kom.
2. Rasp de wortels en meng deze door de kool.
3. Meng tamari, citroensap, sesamolie, olijfolie, honing, geraspte gember en appelciderazijn in een kommetje. Roer deze dressing met twee eetlepels goed door de groenten heen en laat minimaal een uur staan, zodat de dressing goed in de groenten trekt.
4. Verwarm een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt. Knip ondertussen de norivellen in stukjes en leg deze in de koekenpan. Fruit de stukjes norivel aan met een beetje olijfolie en hussel 2 minuten door elkaar tot een knapperig geheel..
5. Rooster de sesamzaadjes licht in een koekenpan.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de nori vellen en sesamzaadjes.
Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.
Bezoeker | 17 March 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten