Kook zonder pakjes en zakjes met Herbamare in the mix. Herbamare van A.Vogel is een 100% natuurlijk kruidenmix met zeezout en 14 biologische groenten en kruiden dat gerechten op smaak brengt. Door het kruidenzout met mosterdzaadjes, laurierblaadjes, nootmuskaat en kruidnagel te mixen maak je gemakkelijk zelf een Nederlandse kruidenmix. Heerlijk bij onder andere deze geroosterde kippenbout met venkel.
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng voor de kruidenmix de Herbamare Original, laurierblaadjes, mosterdzaad, nootmuskaat en kruidnagel door elkaar. Wrijf hierna de kippenbouten in met de kruidenmix.
3. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze vervolgens met olijfolie en rooster ze in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten in 3 minuten rondom bruin.
5. Pel de rode ui. Snijd vervolgens de ui en de citroen in partjes. Leg deze samen met de aangebakken kippenbouten en een scheutje water in een ovenschaal en bak dit in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
6. Verwarm een grillpan. Verwijder de uiteinden van de venkelknollen, snijd deze in plakken en grill ze rondom tot er mooie grillstrepen ontstaan. (De venkel kan ook bereid worden in de oven. Voeg ze hiervoor de laatste 10 minuten toe aan de kip in de oven.)
7. Serveer de geroosterde kippenbouten met de gegrilde venkel en de geroosterde aardappelen. Garneer met het loof van de venkelknollen.
Bekijk meer Herbamare in the mix recepten
Ga je ook het recept uitproberen? Deel dan je foto op Instagram met de hashtag: #HITM.
Bezoeker | 1 February 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten