Wil je lekker eten, iets gemakkelijks, maar niet een standaard maaltijd? Dan is een hartige taart een goed idee. Je kunt de taart de avond van te voren of 's ochtends al klaar maken, zodat je 'm alleen nog de oven in hoeft te schuiven. Ideaal als een vriend of vriendin komt eten, zo hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan.
1. Maak de Herbamare kruidenmix: mix de Herbamare Original, het gemalen mosterdzaad, nootmuskaat, kruidnagel en laurier door elkaar.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het hartig taartdeeg ontdooien.
3. Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd een paar centimeter van de bovenkant. Snijd de prei in de lengte door maar laat het uiteinde aan elkaar. Was de prei met water. Spoel goed tussen de bladeren.
4. Snijd de prei in halve ringen en gooi het uiteinde van de prei weg. Was de paprika en snijd in blokjes. Snipper de ui.
5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de prei totdat deze geslonken is, laat vervolgens uitlekken.
6. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed met het hartige taartdeeg.
7. Klop de eieren los met een scheutje melk. Voeg de prei, ui, paprika, gerookte kip reepjes en de Herbamare Kruidenmix toe. Meng alles goed door elkaar.
8. Giet de vulling in de beklede springvorm en verdeel de oude kaas over de bovenkant.
9. Doe de beklede springvorm in de oven en bak 40 minuten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Bezoeker | 1 May 2021
Bezoeker F. | 29 April 2021
Bezoeker J. | 29 April 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten