Een lekker alternatief voor een vlees-hamburger. De shiitake in de burger geven hem toch een hartige tint, een smaak die je in vegetarische producten vaak mist. Bijkomend voordeel voor moeilijke eters of kinderen die geen pompoen of shiitake lusten: de groente is minder zichtbaar en toch aanwezig!
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de pompoen in blokjes en shiitake in kleine stukjes.
3. Leg de tomaatjes in een grote ovenschaal.
4. Meng de pompoen en shiitake met de olijfolie en leg ze naast de tomaatjes in de ovenschaal.
5. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.
6. Snipper ondertussen de uien en knoflook fijn en snijd de komkommer in plakjes.
7. Meng de bonen met de pompoen en de shiitake (houd de tomaat apart) en prak fijn met een vork of een stamper.
8. Meng de ui, knoflook, rotikruiden en havermout erdoor en breng op smaak met kaliumzout of een kruidenmix (bijvoorbeeld herbamare).
9. Vorm vier hamburgers van het mengsel.
10. Smelt de ghee in een koekenpan en bak de hamburgers hierin.
11. Leg de sneetjes brood op vier borden en verdeel de tomaat en de komkommer erover.
12. Leg de hamburger erop en strooi er wat kiemgroenten over.
Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.
Bezoeker S. | 13 November 2017
Bezoeker R. | 12 November 2017
Bezoeker | 11 November 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten