Jippie – gezonde vis met frieten en erwtenpuree!... Wat kan ik nog meer zeggen!? Aardappelen die op deze manier gekookt worden zitten vol voedingsstoffen, en erwten zijn een prachtige bron van vitamine C, eiwitten, vezels en foliumzuur.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Leg de aardappelpartjes in een grote kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Meng het geheel goed, zodat alle aardappelen door de olie glinsteren.
3. Als je dit in huis hebt, plaats dan een rooster boven een braadslee en leg de aardappelpartjes hier bovenop.
4. Plaats ze in de voorverwarmde oven en bak 30 - 35 minuten.
5. Kruid ondertussen de visfilets met de citroentijm en zwarte peper.
6. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de visfilets met de huid naar beneden 2-3 minuten, totdat de huid krokant is.
7. Leg de visfilets nu op een bakplaat en bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, totdat de vis gaar is.
8. De erwten 8-10 minuten in water koken tot ze heel zacht zijn. Laat goed uitlekken. Gebruik een aardappelstamper of staafmixer om de erwten samen met de crème fraîche en munt te pureren. Doe dit totdat je de gewenste consistentie krijgt.
9. Kruid vervolgens de aardappelpartjes en visfilets met zwarte peper en een beetje citroensap en serveer dit op de erwtenpuree.
Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten