Ik heb rode bieten in dit recept gebruikt, omdat deze boordevol goede voedingsstoffen zitten. Ik gebruik ze dan ook graag, maar je kunt ook gebraden wortelen of paprika's gebruiken in plaats van rode bieten. Ook dan is het gezond voor jou en je gezin. Gebruik orzo-pasta - een hele kleine pasta die een beetje op rijst lijkt - of een andere kleine pastasoort voor dit recept. Het werkt gewoon!
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Was de verse rode bieten en laat een steel van 3 cm zitten.
3. Leg de rode bieten in een grote ovenschaal, besprenkel licht met olijfolie en rooster 50-60 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
4. Laat de rode bieten iets afkoelen, dan afpellen en stengels verwijderen. Snijd de rode bieten in partjes en meng met de bieslook, dille, rodewijnazijn en kappertjes.
5. Kook intussen de orzo-pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta vervolgens uitlekken en meng het door het rode bieten mengsel. Direct serveren.
Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten