Dit focacciarecept is makkelijk te maken en je kunt veel plezier hebben door met de toppings te spelen. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je mozzarella en ricotta gebruiken.
1. Verwarm een bakplaat in de oven voor op 220°C.
2. Los - voor het deeg - de gist op in 2 tot 3 eetlepels melk. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer tot een gladde massa ontstaat. Sprenkel hier ongeveer 100 gram van de bloem over. Laat afgedekt ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur bezinken totdat het oppervlak van het meel openbreekt.
3. Meng de rest van de bloem met Herbamare® Original kruidenzout, voeg de olie en de rest van de melk toe, en meng dit. Voeg vervolgens het deeg van stap 1 toe en kneed het geheel tot een glad deeg. Dek af en laat het in omvang verdubbelen (ong. 60 minuten).
4. Rol het deeg in een beetje bloem uit tot een rechthoek van ong. 30 x 35 cm en leg dit op vetvrij bakpapier. Druk het deeg verder in met de vingertoppen.
5. Verkruimel de kaas. Snij de ui en paprika in dunne reepjes, de olijven in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Meng alles met de olijfolie en verspreid het vervolgens over het deeg. Breng het op smaak met peper en Herbamare® Original Kruidenzout.
6. Plaats het bakpapier met het deeg op de voorverwarmde bakplaat. Plaats de bakplaat in het onderste gedeelte van de oven. Bak het 8-10 minuten totdat het krokant is.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten