Een goed gevulde bowl is toch wel favoriet. Daarnaast is een bowl vaak de ideale maaltijd om te preppen zodat je de volgende dag gelijk een goede lunch hebt. En dat is deze vega falafel bowl zeker, want hij vult goed!
1. Maak de Herbamare kruidenmix: mix de Herbamare Original, het gemalen mosterdzaad, nootmuskaat, kruidnagel en laurier door elkaar.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Snijd de aubergine in plakken en halveer eventueel de grotere plakken.
4. Leg de zoete aardappel en de gesneden plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de Herbamare kruidenmix en 1 eetlepel olijfolie.
Doe de bakplaat ongeveer 10-15 minuten in de oven op 200 graden.
5. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten op matig vuur.
7. Meng de tahin met het sap van de limoen en voeg 2 á 3 eetlepels water toe. Roer dit door tot er een mooie dressing ontstaat.
8. Verdeel de zoete aardappel, aubergine, baby spinazie, quinoa en de falafel over kommen. Verdeel de dressing erover en garneer met de pompoenpitten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Bezoeker E. | 18 July 2023
Bezoeker M. | 23 August 2021
Bezoeker F. | 20 August 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten