background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Bruschetta met verse kiemen

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 10 p.

Ik vind bruschetta het perfecte voorgerecht – licht, krokant en super makkelijk te maken. Ik beleg het graag met verse kiemen om deze Italiaanse klassieker extra voedingswaarde te geven.

Bruschetta met verse kiemen
  • Tijd: oven - 10 min
  • Bereiden: 5 min
  • Makkelijk
  • 10 p.
Bruschetta met verse kiemen

Ingrediënten

Bruschetta met verse kiemen

  • 10 sneetjes stokbrood
  • olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels verse kiemen (bijv. tuinkers of alfalfa)
  • Herbamare® kruidenzout
  • gehakte basilicum

En natuurlijk met:

Hoe maak je bruschetta met verse kiemen?

1. verwarm de oven voor op 200°C.

2. Leg het stokbrood op een bakplaat bedekt met bakpapier.

3. Sprenkel een paar druppels olijfolie op elk sneetje brood. Doe de bakplaat met het stokbrood 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het stokbrood krokant is.

4. Was ondertussen de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes. Plet een teentje knoflook en meng dit met 3 eetlepels olijfolie, de in blokjes gesneden tomaten en verse kiemen.

5. Verdeel het tomaatmengsel over de plakjes krokant stokbrood en breng het op smaak met Herbamare® kruidenzout.

6. Direct consumeren.

 Bron van gezondheid

  • vol met vitaminen – A, C en E
  • goede bron van flavonoïden en antioxidanten
  • hoog kaliumgehalte en andere essentiële mineralen
Bruschetta met verse kiemen

Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test