Ook zo gek op sushi? Dan moet je dit proberen: bloemkoolsushi met spicy mayo en gekruide edamame boontjes. In plaats van sushirijst gebruik je bloemkoolrijst die je mengt met zuivelspread en rijstazijn. Met de vulling kan je variëren: in dit recept hebben we komkommer, avocado en zalm gebruikt. Super lekker en leuk om te maken.
1. Maak de Herbamare kruidenmix: mix de Herbamare Original, het gemalen mosterdzaad, nootmuskaat, kruidnagel en laurier door elkaar.
2. Snijd de komkommer in sticks en de avocado in plakjes.
3. Meng de bloemkoolrijst met de zuivelspread en de rijstazijn.
4. Vul een bakje met water. Leg 1 nori vel op het sushimatje met de gladde kant naar beneden. Bedek het nori vel met de bloemkoolrijst in een laag van ongeveer 1 cm dik en druk stevig aan. Laat aan de achterkant ongeveer 1 cm leeg.
5. Leg wat van de gerookte zalm, komkommer en avocado in een rijtje over de gehele breedte, aan de voorkant van het nori vel.
6. Maak het lege stukje nori vel aan de achterkant nat met wat water. Rol het nori vel over de vulling heen en rol verder tot het eind. Trek het geheel strak aan in het sushimatje.
Herhaal dit met alle nori vellen vanaf punt 4.
7. Snijd de sushi rollen in stukjes met een scherp mes.
8. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de bevroren edamame bonen ongeveer 4 minuten, samen met de Herbamare kruidenmix.
9. Meng de mayonaise met de sriracha. Serveer de sushi samen met de gekruide edamame boontjes. Garneer de bloemkoolsushi met de spicy mayo.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten