Avocado is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Deze vrucht bevat goede vetten en geeft je een verzadigd gevoel. In dit recept heeft Jadis van The Lemon Kitchen avocado, citroen en Herbamare gebruikt. Deze gouden combinatie was al als klein meisje haar favoriet. Smakelijk!
1. Verwarm de oven op de grill stand voor op 200°C.
2. Smeer de zuurdesem boterhammen lichtjes in met olijfolie. Rooster ze 5-7 minuten in de voorverwarmde oven. De boterhammen moeten krokant en goudbruin worden.
3. Verwijder het vruchtvlees van de avocado en rasp de schil van een halve citroen.
4. Meng het vruchtvlees van de avocado met het sap, de citroenschil rasp en Herbamare kruidenzout. Breng het op smaak met een beetje peper.
5. Smeer het avocado mengsel rijkelijk op de boterhammen en verdeel er grove stukken Parmezaanse kaas overheen.
6. Optioneel: tuinkers (of een andere cress) en wat rasp van de citroenschil op het avocado mengsel met Parmezaanse kaas.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten