Een veggie-twist van een Italiaanse klassieker. Ik hou ervan om dit recept te maken! Het vult goed en is een geweldige maaltijd voor het hele gezin.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Voor de vulling: snijd 3 aubergines in de lengte zodat ze gebruikt kunnen worden als lasagnebladen, en grill deze voorzichtig.
3. Snijd de resterende aubergine in schijfjes om te gebruiken als topping.
4. Doe de rest van de ingrediënten voor de vulling in een pan en kook op een laag vuur totdat dit zacht wordt. Haal de pan van het vuur.
5. Voor het maken van de saus: klop de bloem, boter en melk op gemiddeld vuur totdat de saus begint in te dikken.
6. Zet het vuur lager en voeg al roerend 3 eetlepels Parmezaanse kaas toe.
7. Verdeel de groentenvulling over de bodem van een ovenschaal en bedek het met een laagje auberginevellen. Giet er een beetje saus over.
8. Herhaal deze lagen totdat de ovenschaal vol is. Zorg wel dat er een beetje saus voor de topping overblijft.
9. Verdeel de aubergineschijfjes over de bovenkant. Giet de rest van de saus eroverheen en bestrooi met 3 eetlepels Parmezaanse kaas.
10. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant borrelt en het bruin wordt.
Ik hoop dat je deze lasagne ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
Bezoeker M. | 31 December 2016
Bezoeker S. | 19 July 2016
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten