Bietjes zitten vol vezels, bevatten weinig calorieën en zijn juist rijk aan vitamine C. Een groente die je zeker vaak op tafel moet zetten dus! Dit gerecht is trouwens niet alleen voedzaam, maar ook heel feestelijk door de vrolijke rode biet en de frisse groene sla.
1. Halveer de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin.
2. Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd de vrucht in dunne partjes en besprenkel met citroensap.
3. Meng de veldsla en peer door elkaar en verdeel dit over 2 borden.
4. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel citroensap en 2 theelepels mosterd en breng op smaak met peper en Herbamare kruidenzout.
5. Schil de bietjes en rasp ze grof.
6. Schep de dressing door de bietjes verdeel dit over de veldsla.
7. Pel en snipper de knoflook en ui.
8. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes glazig. Roer de honing erdoor, verdeel de ui over de bietjes en bestrooi met de hazelnoten.
9. Lekker met geroosterde aardappelen met tijm. Amandelen of walnoten in plaats van hazelnoten? Ook goed voor uw bloedvaten en ook erg lekker.
Ik hoop dat je deze salade ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker M. | 13 September 2024
Bezoeker K. | 7 January 2022
Bezoeker P. | 23 January 2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten