Yesss, het is weer januari!

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Kindermarketing werkt! Helaas…

Er is alleen nog een ander probleem. Een soort van extern, niet te beïnvloeden, maar ultrasterk aanwezig probleem. De opa’s en oma’s zwichten namelijk wél. Alsof al mijn eetregels ineens wegvallen als er één opa of oma in een straal van een meter om mijn kind zwermt. En zo kwam het dat mijn dochter op 1 december jongstleden voor het eerst in haar jonge leventje geconfronteerd werd met… een decemberkalender. Ja, zo’n ding met chocolaatjes ja. Extra aantrekkelijk gemaakt door de Disney prinsessen – allemaal! – op de voorkant te zetten (ja, kindermarketing werkt… extreem goed zelfs tot mijn grote spijt). Ik wierp oma een vernietigende blik toe. Maar het mocht niet meer baten. Elin had al dondersgoed door wat hier de bedoeling van was. Hier krijg ik werk mee, voelde ik in elke cel die mijn lichaam telt…

Creatief snoepen!

Die decemberkalender op zich vond ik nog niet eens het grootste probleem. Het échte probleem is dat ik met zo’n suikerkalender word gedwongen om mijn kind iedere dag met snoep in aanraking te brengen. En dat elke dag snoepen dus ‘normaal’ wordt. Maar goed… die kalender was er al. En het eerste chocolaatje was onder toeziend oog van oma al naar binnen gewerkt. Dus was het aan mij de taak om creatief te zijn voor de volgende 23 dagen.

85% pure Sneeuwwitjes

Vakkundig heb ik het grootste deel van de chocolaatjes uit de vormpjes gewurmd. Wat namelijk wél handig is van die kalenders is dat de plasticjes eronder voorgevormde figuurtjes bevatten. Reepje 85% pure chocolade smelten en er vervolgens in gieten doet dan wonderen, kan ik je zeggen. Beetje kokosolie er doorheen roeren doet nog wat éxtra’s voor de smaak. En mijn dochter maakt het niet veel uit of ze nou een Sneeuwwitje van melkchocolade eet (met weet ik veel hoeveel geraffineerde suikers) of een Sneeuwwitje van pure, biologische chocolade met 85% cacao. Als ze dan toch snoept werkt ze tenminste al het goede van ‘superfood’ cacao naar binnen. Met hooguit een klein beetje onbewerkte suikers. Zij blij, ik blij. Maar feit blijft: goddank is het januari. Weg met die kalender!

Lees ook de andere blogs van Ilze!
Voeding voor kids: vooral de Beatles… en een beetje K3

Gezond eten met kinderen op vakantie

Laatste wijziging op deze pagina: 06-07-2017

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >