Als je een avocado wilt gaan snijden is het belangrijk om zeker te weten dat de avocado rijp is. In de supermarkt zie ik mensen vaak in de avocado knijpen om te zien of hij meegeeft, maar daar zijn de medewerkers niet zo blij mee. Beter kun je in de winkel bij het steeltje van de avocado lichtjes drukken, geeft het daar mee dan is hij rijp. Heb je thuis avocado's liggen, dan kun je het steeltje eraf halen, is het daaronder bruin dan is de avocado niet goed meer. Is het frisgroen dan is de avocado perfect rijp. We hebben een leuk filmpje van Culy.nl wat dit heel duidelijk laat zien.
Omdat avocado’s zo zacht zijn, maakt dit ze lastig te snijden. Veel mensen willen weten hoe je een avocado nou het beste kunt schillen of snijden. Er zijn 2 manieren waarop je avocado binnen no time gesneden hebt zonder een prakje over te houden.
Wil je je avocado liever pellen? Als je de avocado in 2 helften hebt gesneden, is de schil heel makkelijk te verwijderen, zeker als je een rijpe avocado hebt.
Bekijk het filmpje van Culy.nl!
Alles weten over avocado's? Klik hier voor mijn blog met recepten en weetjes van de avocado! Meer avocado? Lees het blog met een heerlijk quinoa-avocado-recept!
Groetjes, Hetty
Laatste wijziging op deze pagina: 14-08-2018
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten