Relaxen op vakantie? Zo doe je dat

4 tips om te ontspannen op vakantie

Debora van de Vuurst

Debora van de Vuurst
WhatsApp je vraag

1. Pas je ritme aan

Je hoeft je hele dag niet vol te plannen op vakantie. Vaak heb je nog steeds het gejaagde gevoel van dingen moeten zoals je thuis ook hebt. Veel mensen willen allerlei dingen ondernemen. Marktjes bezoeken, uitzichtpunten bekijken, kerkjes bewonderen en naar die ene leuke stad, maar het is ook goed om te beseffen dat je tijd nodig hebt om op te laden. Neem de ruimte om te ontspannen, zodat je na je vakantie weer goed uitgerust terugkomt.

2. Neem de tijd op te schakelen

Heb je voor je vakantie nog niet de ruimte gehad om uit het dagelijks ritme te komen? Neem dan de eerste paar dagen de tijd om even te landen. Vaak zijn één of twee dagen al genoeg. Het is niet gek dat je tijd nodig hebt om te schakelen. Je gaat van elke dag iets moeten naar elke dag iets mogen. En daar moet je aan wennen, lichamelijk en geestelijk.

3. Vakantie is niet bepalend voor je levensgeluk

Veel mensen willen dat zijn of haar vakantie perfect is. Heb je dit gevoel ook? Het is dan voor jezelf goed om te proberen om dat idee wat los te laten. Het is belangrijk dat je vakantie leuk is en bij jou past. Vaak is de gedachte dat jouw vakantie perfect moet zijn al een reden waarom je niet gemakkelijk kunt ontspannen. Je legt bij jezelf een grote druk op. Geniet van de kleine dingen zoals spelletjes spelen samen, de mooie zonsondergangen, het lekkere eten, de natuur.

4. Geef elkaar ruimte

Veel mensen gaan niet alleen op vakantie. Dat kun je met het gezin doen, vrienden of een combinatie van alles. Iedereen wil op die vakantie iets anders. En dat is goed. Laat iedereen zijn of haar ding doen. Vakantie viert iedereen op zijn of haar eigen manier. De ene wil wielrennen of hardlopen, de ander wil alleen op het strand liggen en zwemmen, en weer een ander wil juist veel van de omgeving zien. Het is goed om iedereen de ruimte te geven hierin. Dat scheelt ook heel wat irritaties en prikkelbare gevoelens.

Laatste wijziging op deze pagina: 30-07-2024

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >