Zoete aardappelen en geitenkaas zijn heerlijk samen. Dit smakelijke vegetarische gerecht is, geserveerd met verse salade of veel groenten, een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.
1. Bekleed een ovenschaal met een diameter van 26 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil zowel zoete als bloemige aardappelen en snijd ze in stukken van 3 mm dik. Blancheer 2 minuten in kokend water met zout. Laat ze uitlekken, leg ze in koud water en laat nog eens uitlekken.
3. Wrijf de olie, Herbamare® kruidenzout en peper in de aardappelen. Schik de helft van beide soorten aardappelen in de vorm van een rozet op een ingevette ovenschaal (werk van binnen naar buiten).
4. Hak de wortelen en prei in kleine stukjes en meng deze met de rozemarijn, hazelnoten, mierikswortel en geitenkaas. Bewaar een klein beetje geitenkaas om straks over de schotel te strooien.
5. Verspreid het wortel- en preimengsel over de aardappelbasis. Rangschik de resterende aardappelen in de vorm van een rozet op het mengsel (werk van buiten naar binnen). Beleg met de rest van de kaas.
6. Bak de schotel ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven of tot de aardappelen bruin aan de randen worden.
Kan ook als voorgerecht voor 4 personen worden geserveerd.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
Bezoeker H. | 10 February 2019
Bezoeker | 9 August 2017
Bezoeker D. | 17 February 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten