Weer zo'n topper die je zowel voor de lunch als voor het avondeten kunt klaarmaken. Beter nog: maak extra veel en bewaar een portie voor de volgende dag. Deze frisse salade is een aanrader voor zomerse dagen, als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.
1. Snijd de onderkant en stelen van de venkels af. Snijd de venkels vervolgens in hele dunne plakjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd deze in plakjes. Hak de walnoten grof.
2. Schil de sinaasappelen. Bewaar 2 eetlepels sinaasappelsap voor de dressing. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
3. Maak de dressing door de olijfolie, het sinaasappelsap en de kruidenmix te mengen.
4. Meng de venkel, sinaasappel, veldsla, walnoten en bleekselderij. Verdeel hier de dressing over. Serveer de salade optioneel met geroosterd speltbrood.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten