Dit romige gerecht, een vegetarische versie van de populaire Thaise curry, is licht gekruid en dus mild genoeg om het hele gezin te laten genieten.
1. Kook de basmatirijst in afgepast water, dat is het lekkerst.
2. Snijd alle groenten in stukjes. De brocolli het liefst in kleine roosjes, de peper in kleine ringetjes. De gember even raspen en de knoflook pletten.
3. Wil je citroengras in het gerecht gebruiken, dan kun je de hele stengel in de curry laten trekken. Dan moet je deze eerst even pellen en kneuzen. Een andere optie is de stengel citroengras onderaan en bovenaan (sprietjes) af te snijden. Haal de taaie buitenste bladeren van de stengel af tot de kern tevoorschijn komt. Halveer de kern overlangs en snijd deze vervolgens in smalle reepjes.
4. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan, bak hierin de aubergine. Voeg dan de ui, peper, gember en knoflook toe en bak dit kort mee.
5. Voeg de broccoli, paksoi en groene peper toe en bak 2 minuten.
6. Meng de kokosmelk en Thaise groene pasta en voeg het toe aan de wok. Roer dit goed door. Voeg het citroengras en de limoenblaadjes toe en laat tenminste 15 minuten sudderen op een laag vuur of tot het klaar is om te serveren.
7. Serveer de curry met de basmatirijst
8. Kruiden met Herbamare Original kruidenzout.
Rachel is een enthousiaste kok die er plezier in heeft gezonde maaltijden en lekkernijen te maken voor haar vrienden en familie. En nu kan ook jij meegenieten!
Bezoeker I. | 8 November 2018
Bezoeker J. | 20 March 2017
Bezoeker M. | 13 January 2017
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten