Dat de vegetarische keuken oneindig is, bewijst Jadis van The Lemon Kitchen wel met dit nieuwe recept. Deze bloemkoolsteaks zijn mega lekker en ook nog eens gemakkelijk klaar te maken.
* haver variant is te koop bij AH-supermarkt
1.Snijd de bloemkool in gelijke plakken van ongeveer 1,5-2 centimeter dik. Leg ze naast elkaar en strooi er een snuf Herbamare Kruidenzout en peper overheen. Bak ze vervolgens zo'n 10-15 minuten in wat olie in de pan. Let op: zet het vuur niet te hard anders verkleuren ze te snel en zijn ze nog niet gaar.
2.Doe de koriander in een bakje en gebruik een vijzel of een staafmixer om de koriander fijn te krijgen. Meng de koriander vervolgens met de (haver) crème fraîche. Breng op smaak met Herbamare Kruidenzout, peper en citroenzeste. En je hebt een heerlijke koriandersaus.
3.Marineer de tempeh in een bakje met sojasaus en 1 eetlepel citroensap. Haal de buitenkant van de citroengras af en snijd de laag eronder in hele kleine stukjes. Doe dit bij de tempeh.
4. Verwarm de tempeh een paar minuten in de pan.
5.Verdeel de bloemkoolsteaks op een bord, met daar overheen de koriandersaus en serveer de tempeh erbij. Als laatste strooi je nog wat verse koriander en citroenzeste over de bloemkool.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten