background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Vega steaks van bloemkool met koriandersaus

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 2 p.

Dat de vegetarische keuken oneindig is, bewijst Jadis van The Lemon Kitchen wel met dit nieuwe recept. Deze bloemkoolsteaks zijn mega lekker en ook nog eens gemakkelijk klaar te maken.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 25 min
  • Bereiden: 15 min
  • Hoofdgerecht
  • 2 p.
Vega steaks van bloemkool met koriandersaus

Ingrediënten

Vega steaks van bloemkool met koriandersaus

  • 1 stuk biologische bloemkool 
  • ½ stuk biologische citroen 
  • 1 cupje (haver)* crème fraîche

    * haver variant is te koop bij AH-supermarkt

  • ½ bos verse koriander
  • 200 gram tempeh *gemarineerd of naturel
  • 2 eetlepels sojasaus (zout)
  • ¼ stuk citroengras * haal bij de toko of supermarkt
  • 2 theelepels Herbamare kruidenzout
  • 1 biologische citroen (zeste)

Hoe maak je vega steaks van bloemkool met koriandersaus?

1.Snijd de bloemkool in gelijke plakken van ongeveer 1,5-2 centimeter dik. Leg ze naast elkaar en strooi er een snuf Herbamare Kruidenzout en peper overheen. Bak ze vervolgens zo'n 10-15 minuten in wat olie in de pan. Let op: zet het vuur niet te hard anders verkleuren ze te snel en zijn ze nog niet gaar.

2.Doe de koriander in een bakje en gebruik een vijzel of een staafmixer om de koriander fijn te krijgen. Meng de koriander vervolgens met de (haver) crème fraîche. Breng op smaak met Herbamare Kruidenzout, peper en citroenzeste. En je hebt een heerlijke koriandersaus.

3.Marineer de tempeh in een bakje met sojasaus en 1 eetlepel citroensap. Haal de buitenkant van de citroengras af en snijd de laag eronder in hele kleine stukjes. Doe dit bij de tempeh.

4. Verwarm de tempeh een paar minuten in de pan.

5.Verdeel de bloemkoolsteaks op een bord, met daar overheen de koriandersaus en serveer de tempeh erbij. Als laatste strooi je nog wat verse koriander en citroenzeste over de bloemkool.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >