Een smakelijk pastagerecht met zelfgemaakte speltfarfalle. De pittige en romige saus maakt dit tot een mooi en verfrissend voorgerecht of hoofdmaaltijd.
1. Rol, voor de farfalle, het pastadeeg met een pastamachine uit tot een dikte van ong. 1 mm. Snijd het deeg met een mes of een deegwiel in vierkantjes van 7 cm. Vouw elk vierkantje drie of vier keer op zigzag-manier en druk in het midden op elkaar om een vlindervorm te krijgen. Laat 30 minuten in de oven drogen en zet het dan aan de kant tot je klaar bent om te koken of om in te vriezen.
2. Schil de hele citroen, verwijder de witte binnenste huid, en snijd het vruchtvlees uit de vrucht. Kook de sjalot, knoflook en honing kort in de boter. Voeg de in blokjes gesneden citroen en gember toe, en kook alles tot een pap. Voeg de port en groentebouillon toe en laat iets indikken.
3. Haal het geheel door de zeef en kook het dan tot dit dik wordt. Voeg de room en Parmezaanse kaas toe, breng aan de kook en kruid naar smaak.
4. Kook de farfalle 5 tot 6 minuten in gezout water tot deze beetgaar is. Voeg de citroenreepjes 2 minuten voor het einde van de kooktijd toe, en kook samen. Laat de pasta uitlekken en meng met de reepjes en saus.
5. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm en strooi deze er dan over.
De alcohol verdampt vrijwel volledig tijdens het koken. In plaats van port kun je ook wittedruivensap gebruiken. De citroenpuree moet worden gekookt zonder dat de room stremt. Gebruik geen halfvolle room. De frisse, pittige, scherpe smaak van de gember combineert heel goed met de spelt. Gember stimuleert de spijsvertering en de opname van essentiële stoffen uit voedsel.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten