Deze soepstengels zijn makkelijk en leuk om te maken. Rodebietensap is rijk aan vitaminen en zorgt voor een kleurrijke en smakelijke twist. Ik vind het lekker om het te bestrooien met Herbamare® Original kruidenzout voor een hartige smaak. Mijn ouders gebruikten dit kruidenzout veel.
1. Schenk het rodebietensap in een grote kom en voeg de verse gist, Herbamare® kruidenzout en Parmezaanse kaas toe, en hou de gist en het zout aan weerszijden van de kom.
2. Voeg vervolgens zowel de witte als de volkoren speltbloem toe en meng goed.
3. Dek af met een theedoek en laat het mengsel rijzen tot dit in grootte is verdubbeld (ong. 30 minuten).
4. Zodra het deeg klaar is in verschillende strips uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak.
5. Schud genoeg Herbamare® kruidenzout uit om een bord te bedekken en rol dan de strips door het zout om ze te coaten.
6. Leg ze op een licht ingevette bakplaat.
7. Verwarm de oven voor op 200°C en bak 10 - 15 minuten (afhankelijk van de dikte), of tot ze licht gebruind en knapperig zijn.
8. Serveren en genieten.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten